Framsida

Julen 2020

Åter på Grenada

Då kan vi börja skriva igen på hemsidan. Detta märkliga år har gjort att vi inte kommit iväg tidigare till sol och värme. Men nu har vi äntligen kommit ner till Grenada och här kan vi rapportera att solen finns kvar. Men det har inte varit lätt att komma hit. Vi började redan i slutet av oktober att försöka få tag i flygbiljetter, men tre gånger blev flyget inställt som vi hade köpt biljetter till. Men så nu i tisdags så lyckades vi komma med ett flyg. Flyget gick via London Barbados och sedan till Grenada.

Men det var inte lätt. För att komma med flyget så måste man ha ett så kallat PCR test med reseintyg på engelska som inte ficka var äldre än 72 timmar gammalt vid ankomst. Var kunde man ta ett sådant intyg? Det fans flera som kunde testa och skriva intyg, men det skulle ta fler dagar att få intyget efter det man testat sig. Efter mycket sökande på nätet så fick jag till slut red på att man kunde testa sig på Arlanda. Om man testade sig tidig på morgon, så kunde man få svar på eftermiddagen. Dessutom måste man söka inresetillstånd från både Grenada och Barbados. Så det blev att fylla i ansökningsformulär med en massa frågor om än det en och det andra. Sen skulle man få ett svar två dagar innan man reste.

Så hur blev resan då? Ja vi lämnade Insjön redan kl. 6 på måndag morgon för att hinna ner till Arlanda innan kl. 10 för att ta prov. Väl framkommen till testcentralen fik vi stå i kö en hel timme. Sedan blev det att försöka fördriva tiden på ett hotellrum fram till kl. 5 på eftermiddagen då vi kunde gå och hämta reseintyget. Mat på kvällen i ett ganska så öde Arlanda, sedan sömn till kl. 4 på morgon för frukost och checka in på ett flyg till London. Tre och halv timmes vänta i London för att sedan gå ombord på ett fullbokat plan till Barbados. När vi väl kom till Barbados där vi skulle övernatta så blev det en massa papper som skulle visas upp och nya formulär som skulle fyllas i, innan vi fick sätta oss i en specialtaxi som körde oss till hotellet. Där fick vi ett rum och vi fick inte gå ut ur rummet. Nästa morgon upp igen tidig och äta frukost på rummet och sedan taxi till flygplatsen för att vara där i god tid för incheckning. Det var tur att vi var där i tid. För när vi skulle checka in hamnade vi hos en sur tant som hade vakant på fel sida den dagen. Hon skulle inte släppa i väg oss på flyg för att vi hade endast enkelbiljett. Hon sa att vi måste ha en returbiljett. Efter mycket dividerande fram och tillbaka och jag förklarade att vi skulle ut och segla och vi inte visste när och varifrån vi skulle flyg hem i vår. Men hon trodde inte på mig förrän hon ringde till varvet där Lady Mys ligger och fick det bekräftat Till slut vägde hon in våra väskor och vi fick våra boardingkort. Men sur som våra ättika var hon. Sedan blev det flyg med ett mindre plan till Grenada. Även här blev det en massa papper som skulle visas upp och formulär som skulle fyllas i. Tillslut fick vi våra väskor och vi blev fraktad i en taxi till ett hotell där vi nu skall sitta på hotellrummet i karantän i 5–7 dagar.  

Nu får vi bara hoppas att vi får kommat till vår Lady Mys innan det stänger allt för julfirandet.

Nu är vi nu trötta på att bära munskydd hela tiden men vi lär väl stå ut några dagar till

utsikt från vårt hotellrum

En fin Julklapp

2020.12.23

I går fick vi en mycket fin julklapp.

Redan kl.8 på morgon fick vi besked att PCR-testet vi tog häromdagen visade sig vara negativt och nu var vi fria att lämna karantänen på hotellet. Vi åt sedan en härlig frukost och sedan åkte vi till marinan där Lady Mys ligger. Där får vi se hur man håller på och förbereder Lady Mys för sjösättning. Efter en dryg timme så ligger hon sedan i sitt rätta element, havet, och förtöjd vid en ponton. Vilken härlig känsla. Vi lyckads så till slut att få komma hit och få kliva ombord. Nu återstår bar att packa upp våra väskor och rusta allt annat på ”do to do” listan, innan vi är klar för avsegling. Ytterligare en sak som måste göra är inhandling av mat. Även detta han vi med under gårdagen, trots den kaos som rådde på köpcentra. Tydligen var det stor inhandlar dag iför julen och det började med att det var en lång kö utanför butiken. Efter stått i kö en halvtimme så kom vi så in i butiken. Så hela inköps prociduren tog hela två timmar innan vi var åter på båten.

Trots allt strul vi haft med flygbiljetter så måste vi nog ändock säga att vi haft tur. I våras när vi flög hem så kom vi med nästan det sista flyget som gick från Grenada, och nu är alla flyg vi London inställda igen. Men nu är vi här och nu skall vi njuta av sol och värme.

God Jul på er alla

Vilken härlig bild Nu är hon i vattnet igen

Julen 2020

 

2020-12-25

Sådan jul i Karibien i dessa cornoatider

Dagen efter att vi fick Lady Mys sjösatt flyttade vi till en närliggande marina Le Phare Bleu. Här har vi varit tidigare och vi trivs bra

Ni kanske undra hur vi har det och hur vi mår. Vi skall inte klaga, vi mår bra. I går på julafton hade vi en skön afton ombord på vår båt. Inne på marinan hade man ordnat med julmiddag på restaurangen. Där var det så mycket folk, att vi beslutade i stället äta julmiddag för oss själva på Lady Mys.

Medan Björnen gick in till stranden och tog sig jul bad ordnade Alice julmat bestående av matjessill och skinka, mm till detta serverades källarkall Carib och i små glas något som var tillverkad Åhus

Ja det blev en verklig fin och avkopplande kväll med svalkande passadvindar som smekt våra kroppar.

Efter detta stod det inte på förrän Björnen smög sig ner för att inspektera sängarna i förpiken. Det måste ha varit något fel där nere för Alice hon tappade bort sin nallebjörn för resten av kvällen.

I dag på morgonen fick vi besök av tomten

Så ser dagarna ut

2021-01-04

Det har varit dåligt med skrivandet på senaste tiden. Vi ligger kvar på samma ställe, nämligen Le Phare Blue, här trivs vi bra och därför finns det ingen anledning att segla till något annat ställe, i dessa Corona tider. Dessutom om man vill segla till någon annan ö så kan det till vissa ställen vara lite komplicerat med nya PCR-tester och karantäner. Men det går ingen nöd på oss, och ni som kommer ihåg Harry Belafonte vet hur härligt det lät när han sjöng ”Island in the Sun” Nu kan vi njuta och sjung den själva.

Vad gör vi då under dagarna? En typisk dag ser ut på följande vis:

Frukost någon gång mellan 8 – 9 på morgonen

Någon form av motion. Vandring eller gymnastik i polen

Lättare lunch mitt på dagen och därefter middagslur

Under eftermiddagen om inspirationen infinner sig, så kan man beta av någon punkt på To-Do listan

När detta är av klarat belönas man en ett dopp i polen och dithörande eftermiddags drink

Kvällsmiddag på restaurangen eller ombord på Lady Mys

Sen står det inte på förrän sov kudden lockar på uppmärksamhet.

Ja som ni ser så kan även Björnen lugna ner sig i detta tempo och han mår bra. Men To-Do listan börjar snart bli oroväckande kort.

Island in the Sun. Här i hamnen ligger vi

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Gunilla H | Svar 04.01.2021 23:24

Ni gör sååå rätt ! Ta de lungt, koppla av o njut ! Morgondagen med dess sysslor kommer ikapp, var säker ! Här är det bara trist och nya coronaregler. G.H.

Tore Fändriks | Svar 25.12.2020 16:12

God jul o god fortsättning på er resa i Karibien där solen o värmen värmer era kroppar ha det bra och njut Tore o majlis

Carsten | Svar 24.12.2020 22:56

Hej Alice o Björnen, jo nog är det lite upp o nedvända världen. Inte utan att jag är lite avis på er. Saknar värmen o caribbien. Segla väl o var rädda om er.

Roland och Kerstin | Svar 24.12.2020 14:35

God jul! Idag tog vi en julpromenad med glögg och strålande sol med barn och barnbarn i ett snöfritt Västerås. Ha det!

Anders Danielsson | Svar 23.12.2020 23:36

Hej på er ! Vad härligt att läsa att allt trots alt gått bra . Njut nu av den varma julen, vi kan ju bada i Mashavet ( isfritt än så länge )God jul

Tore Fändriks | Svar 23.12.2020 15:11

Vad roligt att ni kom ut ur karantären och får leva fritt o komma till båten o börja segla o vi önskar er en God Jul o ett gott nytt år o ha det gott tore Majli

GunillaHansson | Svar 23.12.2020 15:07

Hej ! Vilka Vikingar ni är, ingenting är omöjligt ! Hoppas alla motgångar är överstökade och ni kan njuta och koppla av och att allt blir som ni önskat.
God jul

Henry Pollack | Svar 21.12.2020 17:37

Hej! Vilken pers för att komma till Lady Mys. Hoppas det är slut allt med strul. I Insjön har vi idag sett solen en gång i december.
God Jul
önskar Britt oHenry

Gunilla Hansson | Svar 20.12.2020 20:09

Hej ! Vad fantastiska ni är ! Vilket oroande äventyr .Ingenting tycks vara omöjlig för att nå drömmen. Lycka till och var rädda om Er ! Gunilla H

G0D JUL

Roland o Kerstin | Svar 20.12.2020 16:36

Ha det bra även om det är jobbigt! Ni har ju kommit fram! Lycka till!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.01 | 23:24

Ni gör sååå rätt ! Ta de lungt, koppla av o njut ! Morgondagen med dess sysslor kommer ikapp, var säker ! Här är det bara trist och nya coronaregler. G.H.

...
25.12 | 16:12

God jul o god fortsättning på er resa i Karibien där solen o värmen värmer era kroppar ha det bra och njut Tore o majlis

...
24.12 | 22:56

Hej Alice o Björnen, jo nog är det lite upp o nedvända världen. Inte utan att jag är lite avis på er. Saknar värmen o caribbien. Segla väl o var rädda om er.

...
24.12 | 14:35

God jul! Idag tog vi en julpromenad med glögg och strålande sol med barn och barnbarn i ett snöfritt Västerås. Ha det!

...
Du gillar den här sidan